Viss par kafiju pasaulē – KOLUMBIJA
Kafijas vēsture Kolumbijā
Kafijas vēsture Kolumbijā sākās pirms aptuveni 300 gadiem, kad jezuīti to ieveda valstī 18. gadsimtā. 1835. gadā pirmie austrumu zonā ražotie maisi tika ievesti caur Kukutas muitu.
Leģenda vēsta, ka kafijas ražošanas pieaugumu Kolumbijā veicināja jezuītu priesteris Fransisko Romero mazajā Salazar de Las Palmas pilsētā Santanderas departamentā.
Priesteris piespieda draudzes locekļus, kuri nožēloja savus grēkus, izpirkt savus grēkus, stādot kafijas kokus un strādājot stādījumos.
Pateicoties tam, kafijas ražošana sāka izplatīties arī citās provincēs. Līdz 19. gadsimta beigām ražošana pieauga no 60 000 līdz 600 000 maisu un 19. gadsimta beigās kafija jau bija Kolumbijas galvenais eksporta produkts.
Kolumbija pašlaik nodrošina 15% no visas pasaules kafijas ražošanas.
Tie ir gandrīz 3 miljardi Arabica kafijas koku, kas banānu ēnā dod iespaidīgus rezultātus. Kolumbijā tagad ir vairāk nekā 540 000 kafijas ražotāju ģimeņu.
Kolumbijas kafijas pircēji ir galvenokārt rūpnieciski attīstītās valstis: Vācija, ASV un Japāna.
Huans Valdess (Jhuan Valdes) – īsts zemnieks, kurš apceļojis pasauli, gadā pozējot tūkstots fotosesijās un kalpojot kā Kolumbijas kafijas vēstnieks visā pasaulē.
1959. gadā notika divi svarīgi notikumi: izdomāta personāža Huana Valdesa rašanās un Café de Colombia biroja atvēršana Tokijā, padarot Japānu par otro lielāko Kolumbijas kafijas patērētāju šodien pasaulē.
Pateicoties ģeniālam mārketinga plānam, kas sākās pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados, lielākajai daļai cilvēku Kolumbijas kafija asociējas ar ūsainu fermeri Huanu Valdesu blakus ēzelim kalnu fonā.
Ko dzer parastie kolumbieši?
Kolumbijā parastie cilvēki dzer tinto.
Tinto tiek tulkots aptuveni kā “tinte” vai “tintes ūdens” un ir biezāks, koncentrētāks produkts, kas izgatavots no otršķirīgiem graudiem un tiek pārdots ļoti mazās tasītēs.
Kolumbijai ir kvalitātes standarts attiecībā uz pupiņu veidiem, kurus tā var eksportēt, un viss, kas neatbilst stadartiem, paliek valstī vietējam patēriņam un lielākoties kļūst par tinto.
ROMBOUTS sortiments
Rombouts sertificētā P.G.I. “Café de Colombia” kafija aug Kolumbijas Sierra Nevada de Santa Marta un Serranía de la Macarena kalnu grēdu nogāzēs.
Arabika kafijas pupiņas tiek rūpīgi novāktas ar rokām- katra pupiņa tiek ekskluzīvi atlasīta, izvēloties optimāli nobriedušas kafijas ogas. Kafijas pupiņu atdalīšanai no kafijas ogām tiek izmantota mitrā metode, kas ļauj iegūt maigu, sabalansētu garšu bez piegaršas, ar vidēju līdz augstu skābuma pakāpi un pilnīgu, izteiktu aromātu.
Tikai kafijai, kas atbilst stingriem standartiem un specifikācijām, drīkst būt piešķirts P.G.I. (Aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde) “Café de Colombia” marķējums.